Czy może być coś przyjemniejszego niż zapach prawdziwego, świeżego chleba, prosto z pieca?
Taki zapach roznosi się w całej Warszawie już po obu stronach Wisły.
Rzemieślnicza piekarnia Vincent, otwarta 15 lat temu – pierwsza przy Nowym Świecie. Obecnie mamy rzesze wielbicieli. To nie tylko za sprawą cudownego aromatu świeżego chleba, ale przede wszystkim jego smaku – który doskonale znają nasze babcie. Prawdziwego chleba, na zakwasie. Takiego, który potrafią dziś zrobić tylko nieliczni piekarze z doświadczeniem.
To, co można kupić w różnych dyskontach z tradycyjnym chlebem ma niewiele wspólnego. Mrożone ciasto i mnóstwo niepotrzebnych dodatków sprawiają, że chleb nie nadaje się do spożycia, a przede wszystkim nam szkodzi.
Pieczywo jest u nas pasją. Robimy tylko prawdziwy chleb.
Co to znaczy? To naturalne składniki i wprawa w wyrabianiu, formowaniu i pieczeniu bochenków. Tylko tyle i aż tyle. Bo do chleba potrzeba doświadczenia i serca.
Chleby żytnie, pszenno- żytnie, czy bagietki na zakwasie – nie mają sobie równych!
Dobry chleb to nie wszystko!
Choć w Vincencie skupiamy się głównie na pieczywie i croissantach, nie brakuje u nas pysznej kawy, domowych ciast, drożdżówek, a także świeżych i rozmaitych kanapek.
W ofercie na lunch zachwycają Croque Soleil, Wołowina po burgundzku, Sałatka z kozim serem czy faszerowany pomidor.
Na wieczór wino w towarzystwie past tapas z chrupiącą bagietką i francuskim serem.
Całe menu jest dostępne na vincentcafe.pl/menu
Lista punktów vincentcafe.pl/lokale