o nas

Dbamy o jakość składników, żeby nasze wypieki smakowały zawsze tak samo dobrze.

Wszystkie te smaki prawdziwej francuskiej kuchni, które pozostawiły w mojej pamięci niezatarty na zawsze ślad stanowią dla mnie od dawna najlepszą motywację do pracy.

Do produkcji zdrowego pieczywa do naszej piekarni sprowadzamy z Francji najlepsze dostępne na tamtejszym rynku mąki, jak i inne składniki. Mimo, że ich koszt czterokrotnie przewyższa cenę tych dostępnych na polskim rynku dla nas najważniejsza jest jakość oraz smak wypiekanych przez nas produktów.

Ściśle przestrzegane w naszych piekarniach procesy technologiczne wykluczają automatyzację – wszystko wykonujemy ręcznie, a przy sporządzaniu ciasta pilnujemy, żeby proces fermentacji odbywał się zgodnie z recepturą.

Pieczywo i croissanty wypiekamy według starej, francuskiej receptury.

Z naszej piekarni na Warszawskiej Pradze, każdego dnia świeżo wypieczone pieczywo jest rozwożone do naszych lokali kilka razy dziennie.

Historia

Człowiek z pasją

Za piekarnią Vincent Boulangerie Patisserie stoi przede wszystkim jeden człowiek, Francuz urodzony w Lotaryngii – Vincent Gauthier, który od najmłodszych lat był miłośnikiem dobrego pieczywa i produktów wysokiej jakości. „Piekarzem i cukiernikiem zostałem z powołania! Kiedy wchodziłem do piekarni lub kiedy pomagałem mamie przygotować desery na święta, towarzyszyło mi zawsze wiele przyjemnych emocji”.

Piekarze ręcznie formują chleb i bagietki, przez co kształt nie zawsze jest identyczny.

Nasze produkty charakteryzuje krótki i czysty skład, bez konserwantów i polepszaczy.

Wszystkie produkty, które możecie kupić w naszych punktach wytwarzamy ręcznie co zapewnia im niepowtarzalny smak.

Zamów on-line

Zamów i odbierz w wybranej lokalizacji.

Franczyza

Dołącz do naszej francuskiej rodziny.

Oferty pracy

Sprawdź nasze aktualne oferty pracy.