Przestronność, przytulność, a zarazem domowe ciepło – nowa piekarnia sieci Vincent w Hali Koszyki pozwala nam przenieść się na chwilę do paryskiego bistra. Jej otwarcie zaplanowano na 13 maja 2022 roku.

W środku czeka na nas klasyczne menu Vincenta: śniadania serwowane przez cały dzień, świeże francuskie pieczywo z konfiturami, sałatki, kanapki oraz wiele znakomitych deserów. Większość dań będzie dostępna także na wynos.

Dużym plusem dla klientów jest przede wszystkim bogaty asortyment Vincenta, który bynajmniej nie ogranicza się do francuskich specjałów. W ofercie znajdziemy nie tylko francuskie specjały, takie jak makaroniki czy eclair, ale również pączki, drożdżówki, a  w okresie Świąt tradycyjne makowce czy keksy.

Wnętrze to powierzchnia 130 mkw, historyczne ceglane ściany charakterystyczne dla Hali Koszyki, betonowe akcenty i ręcznie wypalane kafelki niczym z kamienicy uosabiają klimat paryskiego bistra. Nie zabrakło francuskiego pieca, który codziennie zapachem wypiekanych tam croissantów i smukłych bagietek będzie zapraszał warszawiaków do odwiedzin.

Dotychczas piekarnie tej sieci funkcjonują już w 22 lokalizacjach na terenie Warszawy m.in. na Chmielnej 21, na Nowym Świecie 64, na Francuskiej 27a czy placu Grzybowskim.
 
Właściciel – Vincent Gauthier – po latach spędzonych we Francji, przyjechał do Warszawy, aby podzielić się tym co najważniejsze: pysznymi i zdrowymi wypiekami, przygotowanymi z najwyższej jakości składników, za pomocą tradycyjnych francuskich metod i receptur. Wpływ nadsekwańskiej kultury jedzenia i życia jest widoczny gołym okiem w Vincencie. Chleby i bagietki są ręcznie wyrabiane z francuskiej mąki i pozostawiane do rośnięcia w procesie powolnej fermentacji, dzięki czemu zachowują swoje walory odżywcze, a jednocześnie zyskują aromat, puszystość oraz długotrwałą świeżość.

Godziny otwarcia 8:00 – 1:00

Adres: Hala Koszyki ul. Koszykowa 63 Warszawa